tiistai 26. tammikuuta 2016

KTP ja Kobrien piste-ero hupeni

KTP-Basket taisteli viime viikolla kaksi voittoa kolmesta ottelustaan. Voittojen arvoa nostaa se, että kotkalaisjoukkue kykeni koviin tuloksiin ilman loukkaantunutta Sefton Barrettia. Karhuvuoren urheilutalon käytävillä huhutaan kanadalaisen loukanneen jälleen jalkansa, ja tällä kertaa jopa niin pahasti, että koko loppukausi - ja pahimmassa tapauksessa ura olisi paketissa.

Barrett menee tiistaina tutkimuksiin, jossa selviää tarkemmin vamman laatu ja vakavuus. KTP:n kannalta toivottavaa kuitenkin on, ettei kyseessä olisi mitään vakavaa ja että taitava laituri nähtäisiin vielä parketeilla.

KTP:n ja Lapuan Kobrien piste-ero kaventui kahteen pisteeseen. Kobrat nappasi kaikkien yllätykseksi Salon Vilppaan 15 pisteellä ja siten KTP ei pystynyt nousemaan pisteissä tasoihin lapualaisten kanssa.

Alkaneella viikolla KTP:n ainoa ottelu on Loimaan Bisonsia vastaan. Joukkueiden aiemmat kohtaamiset kirjattiin biisonilaumalle 10 ja 11 pisteen eroilla. Bisons kuuluu sarjan parhaimmistoon, joten voiton nappaaminen on enemmän kuin kiven alla. Onneksi urheilussa on kaikki kuitenkin mahdollista.

Toivoa sopii, että KTP saisi Bisons-otteluun mukaan Barrettin, vaikka ilman häntäkin joukkue kykeni voittoihin. Nyt vastus on kuitenkin montaa astetta kovempaa luokkaa kuin Nokia ja Seagulls.

Ankkurin toimitus

KTP-Bisons perjantaina 29.1. kello 18.30 Karhvuoren urheilutalossa.




tiistai 19. tammikuuta 2016

Kolmen ottelun härkäviikko

KTP hoiti leiviskänsä tyylikkäästi Kobria vastaan nappamalla selkeän kotivoiton 93-78. Kehnosta lapualaisjoukkueesta ei ollut kotkalaisille kunnon vastusta. KTP pelaa kuluvalla viikolla kaikkiaan kolme ottelua. Valtava urakka käynnistyi jo maanantaina vieraissa Joensuun Katajaa vastaan murskatappiolla. KTP pysyi kyydissä käytännössä vain ensimmäisen puoliskon, jonka jälkeen kotijoukkue karkasi ja marssi lopulta 32 pisteen voittoon.

Kataja-ottelu pitää unohtaa nopeasti. Tuloksen unohtaminen sujuu nopeammin kuin reilun 8 tunnin ja lähes 700 kilometrin reissun aiheuttamista rasituksista palautuminen. Liiaksi siihen ei kuitenkaan ole aikaa, sillä jo keskiviikkona BC Nokia saapuu Kotkaan.

Mikäli KTP aikoo aidosti taistella pois jumbosijalta, pitää kotkalaisjoukkueen ehdottomasti voittaa keskiviikkona. Kalavelkojakin KTP:llä on maksettavanaan, sillä joulukuun lopussa Nokia piti pisteet kotonaan 33 pisteen kotivoitollaan.

Viikko jatkuu niin ikään päävastustajiin lukeutuvaa Seagullsia vastaan. KTP on voittanut tällä kaudella helsinkiläiset kahdesti, mutta tällä kertaa se ei taatusti tule olemaan helppoa. Seagulls ei halua hävitä kolmannen kerran ja KTP pelaa lauantaina kolmannen ottelun kuuden päivän sisällä.

KTP:n kohdalla kynnyskysymykseksi muodostuu se, miten valmennusjohto pystyy jakamaan kuormaa. Maanantaisessa Kataja-ottelussa KTP:n mukana oli vain kahdeksan pelaajaa, joiden kesken vastuu jakautui yllättävänkin tasaisesti. Vain kaksi pelaajaa pelasi hieman yli 30 minuuttia, kun vähiten peliaikaa kerryttänyt Mikael Aaltokin pelasi 12 minuuttia. Rotaation merkitys näkyy myös Nokiaa ja Seagullsia vastaan.

Mikäli KTP pystyy saalistamaan pisteet näistä kahdesta ottelustaan ja samaan aikaan Kobrat jää pisteittä Vilppaalle, nousee kotkalaisjoukkue lapualaisten kanssa samoihin pisteisiin. Tämän jälkeen kaikki on omissa käsissä.

Ankkurin toimitus


maanantai 11. tammikuuta 2016

Kirittävää (ja jossiteltavaa) riittää

KTP aloitti tammikuun kotiotteluidensa putken voitolla Salon Vilppaasta. 11 pisteen voitto kirjattiin lopulta korinumeroin 87-76. Neljä päivää myöhemmin pelatussa Pyrintö-ottelussa KTP:lle tarjottin voiton avaimia,  mutta voitto lipesi viime minuuttien aikana käsistä. Ennalta hankalaksi tiedetty Kataja-ottelu ei pitänyt paljoa kotkalaisille tarjota, mutta ottelu venyi lopulta jatkoajalle, jossa joensuulaiset olivat lopulta selvästi parempia.

KTP on pelannut kolmessa tammikuun ottelussaan paikoitellen erinomaisesti, mutta joukkuepelaaminen on loistanut toisinaan poissaolollaan. Kataja-pelissä KTP esitti parastaan, mutta hyvästä taistelusta ja tarkoista kaukoheitoista huolimatta ei voittoa irronnut. Parhaassa tapauksessa Kataja-ottelu antoi kuitenkin itseluottamuspiikin joukkueelle.

KTP on vielä tiukasti jumbopaikalla. Ero viimeistä edeltävälle sijalle on kuusi pistettä, mutta kotkalaisjoukkue on pelannut kolme ottelua Lapuan Kobria vähemmän. Eli rästipelinsä hoitamalla KTP nousisi samoihin pisteisiin lapulaisten kanssa.

KTP ja Kobrat iskevät yhteen ensi perjantaina Kotkassa. Mikäli KTP kykenee voittoon, säilyttää joukkue realistiset mahdollisuudet nousta pois peränpitäjän paikalta. Tappio ei vielä koko korttitaloa kaataisi, mutta se heikentäisi tuntuvasti joukkueen mahdollisuuksia - puhumattakaan siitä, millainen vaikutus tappiolla olisi joukkueen henkeen.

Kobrat-ottelun jälkeen KTP matkustaa kalavelkojen maksuun Joensuuhun. Pitkä vierasmatka ei välttämättä tässä vaiheessa kautta ole kaikkein helpoin savotta, mutta toisaalta kotiottelu Katajaa vastaan näytti, että pienten marginaalien kääntyessä kohdilleen, voi KTP kamppailla jopa voitosta.

Tämän jälkeen otteluohjelmassa on kaksi peräkkäistä ottelua, joista KTP:n olisi kairattava pisteitä. Ohjelmassa on kotisalissa BC Nokia ja vieraissa Seagulls, jonka kotkalaiset ovat kukistaneet kahdesti tällä kaudella.

Ankkurin toimitus

perjantai 1. tammikuuta 2016

Ratkaisun hetket käsillä

KTP pelaa seuraavat peräti neljä sarjaotteluaan kotiyleisönsä edessä. Vastaan asettuu Vilpas, Pyrintö, Kataja ja Kobrat. Murskatappio BC Nokialle tiesi sitä, että piste-ero sarjajumbon paikalta viimeistä edeltäväksi pysyi kuudessa pisteessä. Seuraavista neljästä ottelustaan KTP:n on voitettava ainakin kolme, mikäli se haluaa selvittää itsensä kuiville.

Päättynyt syyskausi sujui kotkalaisjoukkueelta todella murheellisesti. Hetkittäisiä valonpilkahduksia nähtiin liian harvoin, kun taas tappion karvasta kalkkia joukkue sai maistaa liiankin usein.

KTP matkusti Nokialle allaan erinomainen Kouvot-ottelu, mutta miten ihmeessä joukkue pystyi alisuorittamaan kauden tärkeimpiin otteluihin lukeutuvassa Nokia-kamppailussa? Sarjan jumbotaistossa yli 30 pisteen tappio ei anna aihetta minkäänlaiselle päänsittelylle.

Mikäli KTP haluaa aidosti karistaa jumbosijan, pitää seuraavasta neljästä kotiottelusta voittaa ainakin kolme. Helppoa se ei tule olemaan, mutta vastustajista kolme on juurikin niitä, jotka ovat KTP:n edellä sarjataulukossa. Sarjakärki Katajan voittaminen vaatisi nykyoloissa jo pienimuotoista ihmetekoa.

Aiempina kausina jopa mestaruudesta pelannut KTP vaihtui melkoisesti tähän kauteen lähdettäessä. Se ei kuitenkaan poista sitä, etteikö päävalmentajan Anton Mirolybovin asemaa ole Kotkassa ennätetty jo kyseenalaistamaan. Tulokset ovat olleet heikkoja, ja toisinaan niiden korjaamiseen tarvitaan rankkojakin keinoja.

Vuodenvaihtuminen tuo ainakin sarjaohjelmallisesti helpotusta, sillä tammikuun kahdeksasta ottelusta peräti kuusi pelataan Karhuvuoressa. Ohjelmassa on vain vierailut Joensuussa ja Helsingissä. Helmikuu on pelirasituksen kannalta kevyt, sillä KTP pelaa vain viisi ottelua. Maaliskuu on joukkueelle kevätkauden haasteellisin. Seitsemästä ottelusta vain kolme pelataan kotisalissa.

Ankkurin toimitus