keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Tason heittely kuriin

KTP-Basket on voittanut edellisestä viidestä ottelustaan kaksi. Kolme peräkkäistä ottelua ovat päättyneet sarjan kärkikastiin lukeutuvia joukkueita vastaan runsaslukuisiin tappioihin. Yhdistävä tekijä näissä tappio-otteluissa on ollut se, että KTP:n taso on romahtanut pelin jossain vaiheessa. Toki vastustajallakin on ollut siihen vaikutuksensa, mutta mikäli kotkalaisjoukkue haluaa taistella jatkossa voitoista, pitää tason heilahtelun vähentyä.

Viimeviikkoisessa paikallisottelussa Kouvoja vastaan KTP pelasi numerollisesti tasaiset jaksot vain toisen ja kolmannen aikana. Kouvot repi ensimmäisen 10-minuutin aikana eron viiden pisteen suuruiseksi. Ennen viimeistä neljännestä piste-ero oli seitsemän pistettä, kunnes se revähti lopulta peräti 17 pisteen suuruiseksi.

Viime viikon ensimmäisessä ottelussa Karhua vastaan peli kulki tasaisessa merkissä pari minuuttia ennen taukoa, kunnes KTP ei saanut kahteen minuuttiin pisteen pistettä. Karhujen johto oli 18 minuutin kohdalla 36-32, mutta tauolle lähdettiin numeroissa 41-32. Tauon jälkeenkään KTP ei saanut kunnollista otetta pelistä. Kolmas 10-minuuttinen kirjattiin kauhajokelaisille 25-14 ja ottelu oli käytännössä ratkennut. KTP vei nimiinsä viimeisen jakson seitsemän pisteen erolla, mutta koko ottelun voitto Karhulle 88-75.

Tällä viikolla KTP kohtaa viikon ainoassa ottelussaan kotisalissa Pyrinnön. Edellisessä joukkueiden välisessä kohtaamisessa viitisen viikkoa sitten KTP:llä oli hyvät mahdollisuudet jopa voittaa ottelu, mutta kaksi minuuttia ennen loppua Pyrintö onnistui kääntämään pelin edukseen. Näin ollen olettaa sopii, että KTP:ltä löytyy tarvittavaa revanssihenkeä tähän otteluun.

Sarjataulukossa KTP pitää edelleen perää ollen neljän pisteen päässä Kobrista. BC Nokiaan ja Vilppaaseen piste-ero on kuusi pistettä. Runkosarjan osalta kautta on jäljellä vielä 10 ottelua. KTP:llä on hyvä sauma kerätä voittoja seuraavista otteluista, sillä seuraavan viiden ottelun ryppäässä vastaan tulee Pyrinnön lisäksi Nokia, Vilpas ja Kobrat. KTP kohtaa kotisalissaan kärkikastiin lukeutuvan Katajan, jota vastaan oljenkorsi on hiuksenhieno, mutta urheilussahan kaikki on mahdollista, vaikka ei niin aina todennäköistä.