maanantai 11. tammikuuta 2016

Kirittävää (ja jossiteltavaa) riittää

KTP aloitti tammikuun kotiotteluidensa putken voitolla Salon Vilppaasta. 11 pisteen voitto kirjattiin lopulta korinumeroin 87-76. Neljä päivää myöhemmin pelatussa Pyrintö-ottelussa KTP:lle tarjottin voiton avaimia,  mutta voitto lipesi viime minuuttien aikana käsistä. Ennalta hankalaksi tiedetty Kataja-ottelu ei pitänyt paljoa kotkalaisille tarjota, mutta ottelu venyi lopulta jatkoajalle, jossa joensuulaiset olivat lopulta selvästi parempia.

KTP on pelannut kolmessa tammikuun ottelussaan paikoitellen erinomaisesti, mutta joukkuepelaaminen on loistanut toisinaan poissaolollaan. Kataja-pelissä KTP esitti parastaan, mutta hyvästä taistelusta ja tarkoista kaukoheitoista huolimatta ei voittoa irronnut. Parhaassa tapauksessa Kataja-ottelu antoi kuitenkin itseluottamuspiikin joukkueelle.

KTP on vielä tiukasti jumbopaikalla. Ero viimeistä edeltävälle sijalle on kuusi pistettä, mutta kotkalaisjoukkue on pelannut kolme ottelua Lapuan Kobria vähemmän. Eli rästipelinsä hoitamalla KTP nousisi samoihin pisteisiin lapulaisten kanssa.

KTP ja Kobrat iskevät yhteen ensi perjantaina Kotkassa. Mikäli KTP kykenee voittoon, säilyttää joukkue realistiset mahdollisuudet nousta pois peränpitäjän paikalta. Tappio ei vielä koko korttitaloa kaataisi, mutta se heikentäisi tuntuvasti joukkueen mahdollisuuksia - puhumattakaan siitä, millainen vaikutus tappiolla olisi joukkueen henkeen.

Kobrat-ottelun jälkeen KTP matkustaa kalavelkojen maksuun Joensuuhun. Pitkä vierasmatka ei välttämättä tässä vaiheessa kautta ole kaikkein helpoin savotta, mutta toisaalta kotiottelu Katajaa vastaan näytti, että pienten marginaalien kääntyessä kohdilleen, voi KTP kamppailla jopa voitosta.

Tämän jälkeen otteluohjelmassa on kaksi peräkkäistä ottelua, joista KTP:n olisi kairattava pisteitä. Ohjelmassa on kotisalissa BC Nokia ja vieraissa Seagulls, jonka kotkalaiset ovat kukistaneet kahdesti tällä kaudella.

Ankkurin toimitus