maanantai 28. joulukuuta 2015

Joulutauko ohi – Kausi jatkuu kiivaalla paikallisottelulla

Lähes koko syyskauden ajan kärkipaikkaa hallussaan pitänyt Kouvot saapuu maanantai-iltana Kotkaan KTP:n vieraaksi mittaamaan paikallisottelussa joukkueiden paremmuutta. Neljänneksi luisunut kouvolalaisjoukkue aloitti kauden kahdeksalla peräkkäisellä voitolla, mutta sen jälkeen yhdeksästä ottelustaan Kouvot pystyi kääntämään edukseen vain kaksi kertaa.

Ennen joulutauolle siirtymistään KTP kärsi kotitappion Kauhajoen Karhulle koriluvuin 71-83. Sarjakärkeen sittemmin noussut pohjanmaalaisjoukkue otti Kotkassa vasta kauden ensimmäisen vierasvoittonsa. Joulutauon jälkeen Karhu on jatkanut voittojen tiellä nappaamalla voitot peräkkäisinä päivinä pelatuista otteluista.

KTP:n kausi on sujunut pääosin mollivoittoisesti, eikä voittosarakkeeseen oli kirjattu edelleenkään kuin kaksi merkintää. KTP reagoi joulutauon aikana joukkueeseensa irtisanomalla Lamb Autreyn sopimuksen. Autrey ei päässyt parhaimpaansa missään vaiheessa.

Ennakkoasetelmia ei maanantai-illan Kymenlaakson derbyyn ei kannata hakea, sillä molemmat joukkueet syttyvät automaattisesti paikallisotteluihin, oli sarjasijoitus mikä hyvänsä. KTP:n kannalta juna meinaa lähteä ennenkuin matkustaja ennättää asemalle, joten nyt jos koskaan on voittoja alettava tulemaan.

Maanantai-ottelun jälkeen kausi jatkuu tiiviinä, sillä jo keskiviikoksi joukkue matkustaa jumbofinaaliin BC Nokiaa vastaan. Tuota ottelu ei saa missään nimessä hävitä. Muussa tapauksessa voi kotkalaisseuran johto joutui miettimään uusia vaihtoehtoja joukkueensa piristämiseksi - maalailematta piruja yhtään seinille. Tosiasia on kuitenkin se, että kelkan kulkusuunnan on käännyttävä.

Pitkään ei KTP pääse nauttimaan uudenvuoden hulinoistakaan, sillä jo lauantaina 2.1. Salon Vilpas saapuu kaupunkiin. Siitä alkaakin tiukka tammikuu, jossa joukkue pelaa kuukauden aikana kaikkiaan kahdeksan ottelua. Korisliigan otteluihin luulisi olevan nyt helpompaa suhtautua, kun eurohässäkät matkustamisineen on poissa jaloista ja toivottavasti myös mielistä.

Ankkurin toimitus


tiistai 15. joulukuuta 2015

Pisteet tiukassa, taistelu jatkuu

KTP nappasi kauden toisen voittonsa Korisliigassa ja samalla toisen voittonsa helsinkiläisestä Seagullsista. Paluu arkeen häämötti jo seuraavalla viikolla, kun sarjakärki Bisons piti pisteet kotonaan, eikä lopulta antanut KTP:lle mahdollisuutta taistella voitosta leveämmän materiaalinsa ansiosta.

KTP:n ja Seagullsin ottelu eteni tasaisesti ensimmäisen puoliskon ajan. Johtoasema vaihtui useampaankin otteeseen, mutta tauon jälkeen kotkalaisjoukkue nappasi komennon itselleen. Seagulls pääsi otteluun vielä mukaan neljännen kymmenminuuttisen alussa, mutta KTP piti pintansa ja nappasi lopulta selkeän tuntuisen voitoin korein 75-66.

Viime perjantaina KTP matkasi Loimaalle, jossa joukkueen kohtaloksi muodostui heikko toinen neljännes. KTP johti avauskympin jälkeen vielä viidellä pisteellä, mutta Bisons vei toisen peräti 10 pisteen erolla. Ottelu jatkui suhteellisen tasaisesti Bisonsin heiluttaessa tahtipuikkoa ja lopullisesti loimaalaiset karkasivat päätösneljänneksen alussa.

Sarjataulukossa yhä jumbona oleva KTP haastaa viidentenä olevan Kauhajoen Karhun ensi perjantaisessa kotiottelussaan. Karhu on ollut tälä kaudella sarjan erikoisin joukkue, sillä kauhajokelaiset ovat voittaneet kaikki kahdeksan kotiotteluaan, mutta vastaavasti hävinneet kaikki kuusi vierastaistoaan.

Ensimmäisellä kierroksella KTP hävisi Kauhajoella peräti 20 pisteellä 75-95. KTP:n perisynniksi muodostui toinen kymmenminuuttinen, jonka Karhu vei nimiinsä peräti 30-11. Ottelun kolme muuta neljännestä olivat hyvin tasaisia, joskin toisen jakson selkeä kaula helpotti pohjanmaalaisten pelaamista. Nyt vastaavanlaiseen nukahdukseen ei ole varaa, mikäli KTP haluaa taistella voitosta kotiyleisönsä edessä.

KTP:n tuorein amerikkalaisvahvistus Darren Duncanista on vielä vaikea piirtää tarkkaa kuvaa. Ensimmäisessä ottelussaan Seagullsia vastaan hän pussitti 17 pistettä ja joutui peräti yhdeksän kertaa helsinkiläisten rikotuksi. Pelintekokin näytti takamieheltä sujuneen, sillä hänelle kirjattiin jopa seitsemän koriinjohtanutta syöttöä.

Toisessa ottelussaan Bisonsia vastaan Duncan heitti hyvillä prosenteilla, mutta heittomäärät jäivät suhteellisen pieniksi ja siten pistemääräksi kertyi vain 12 pistettä. Viiden virheen saattelemana tovi ennen täyttä aikaa pelinsä päättänyt amerikkalainen keräsi tilastoihinsa tällä kertaa vain yhden syötön, eikä yhtään levypalloa.

KTP-Kauhajoen Karhu. Perjantaina 18.12. kello 18.30 Karhuvuoren urheilutalossa.

Ankkurin toimitus


perjantai 4. joulukuuta 2015

Eurohässäkät ohitse, aika keskittyä olennaiseen

KTP-Basketin euro-ottelut ovat tämän kauden osalta päättyneet. Turkkilaisjoukkue kävi niistämässä heikkoa syyskautta pelaavaa kotkalaisjoukkuetta oikein huolella nappaamalla selvän voiton korilukemin 97-72. Kenellekään ei jäänyt epäselväksi, että vain yhden kuudesta ottelustaan voittanut KTP oli omassa lohkossaan selkeä heittopussi.

Kun viimeinenkin kansainvälinen ottelu on saatu pois jaloista, on KTP:n aika keskittyä todenteolla kotimaiseen korisliigaan. KTP pelaa joulukuussa kaikkiaan viisi ottelua, joista kolme ensimmäistä vain yhden kamppailun viikkotahdilla. Se antaa toistaiseksi vain yhden voiton napanneelle ryhmälle reilusti aikaa valmistautua otteluihin, joista pitäisi voittoja ottaa. Vuoden viimeisen kuun kaksi viimeistä ottelua pelataan joulunpyhien jälkeen samalla viikolla 28. ja 30. päivä.

Joulukuun pelit alkavat tänään perjantaina pelattavalla kotiottelulla Seagullsia vastaan. Helsinkiläisjoukkue onkin ainoa, jonka KTP on pystynyt kuluvalla sesongilla korisliigassa kellistämään. Vaikka kotkalaisnippu pääsee pelaamaan otteluita rauhallisella tahdilla, ei se poista sitä tosiasiaa, etteikö vastustajat olisivat haasteellisia. Ensi viikolla ohjelmassa on Loimaan vierailu, sitten Kauhajoki saapuu kotiyleisön eteen. Joulun jälkeen edessä on vielä paikallistaisto Kouvoja vastaan ja vuosi päättyy sarjanousija Nokian kotisalissa.

Neljä peräkkäistä korisliigaotteluaan hävinnyt KTP testaa uutta takamiestä. 180-senttinen Darren Duncan pelasi viime kaudella Salon Vilppaassa, joten Suomen sarjataso on hänelle entuudestaan tuttu. KTP:n päävalmentaja Anton Mirolybov ruoti pelaajaa seuran nettisivuilla näin:

Kyseessä on fiksu ja monipuolinen pelaaja, jonka uskon tuovan meille juuri sitä mitä meidän pelistä tällä hetkellä puuttuu; vauhtia, helppoja syöttöjä ja hyvää palloskriinipelaamista molemmissa päissä kenttää”

KTP tarvitsee kiperästi voittoja, sillä piste-ero viimeistä edeltävään BC Nokiaan on noussut kuuteen pisteeseen. Sarjakärki Kouvoihin ero on peräti 16 pistettä, kun kaudesta on pelattu täyteen runsas ensimmäinen neljännes.


Ankkurin toimitus