perjantai 30. lokakuuta 2015

Ennakko: Vain voitto kelpaa

KTP:n maalitonta tasapeliä pidettiin hyvänä lopputuloksena Vantaalla, mutta tosiasiassa se tarkoittaa sitä, että kotkalaisjoukkueen liigapaikkaan riittää enää vain voitto. Mikäli lauantaiottelussa ei 90 minuutin aikana tehdä maaleja, haetaan ratkaisu kahdesta 15 minuutin mittaisesta jatko-ottelusta ja sen jälkeen tarvittaessa jopa rangaistuspotkukilpailusta.

Ottelutapahtumiin nähden tasatulos Vantaalla olikin hyvä suoritus, sillä joukkueen taisteluilme vaativissa olosuhteissa oli kohdillaan. PK-35 oli kuitenkin laukausmäärissä hallitsevampi osapuoli, mutta aivan absoluuttisiin maalipaikkoihin vantaalaiset pääsivät vain aniharvoin. Vastaavasti samaan hengenvetoon on sanottava, ettei KTP:lläkään todellakaan montaa huippulaadukasta paikkaa ollut.

KTP:n kannalta keskiviikkona pelattu karsintaottelu oli haasteellinen siinäkin mielessä, että kyseessä oli ottelu vain kahden välipäivän jälkeen. Päävalmentaja Sami Ristilä päätyikin jakaamaan kuormaa ja avauskokoonpanoon nousikin esimerkiksi Aleksi Tarvonen, jonka edellisestä avaukseen noususta oli kulunut jo kotvasen aikaa.

PK-35 Vantaan kokoonpano uudistunee jälkimmäiseen karsintaotteluun, sillä joukkue saa kaksi pelaajaa pois pelikiellosta. Ykkösessä seitsemän maalia iskenyt Miguez ja tärkeä pelintekijä Ymer Xhaferi ovat jälleen joukkueella käytettävissä. KTP:n kokoonpanoon tekee paluun Niko Ikävalko, joka kärsi alavartalovammasta karsinnan ensimmäisessä osassa.

Kovien panoksien ottelu pääsee käyntiin jo kello 15 ja Arto Tolsa -areenalle odotetaankin saapuvaksi kauden ennätysyleisö. Kyseessä on taatusti kauden viimeinen ottelu ja se kannattaa käydä todistamassa paikan päällä, oli sää sitten millainen tahansa. Oikealla asenteella ja pukeutumisella pärjää pitkälle.

Ankkurin toimitus

keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Raportti: Karsintojen avaus päättyi maalittomaan

KTP ja PK-35 Vantaa tahkosivat 90 minuuttia ilman maaleja. Isännät oli liikkeellä aktiivisemmalla otteella, mutta hyvistäkään paikoista ei kumpikaan joukkue onnistunut viimeistely-yrityksissään. Lähimmäksi kotkalaisista maalintekoa pääsi Samuli Kaivonurmi, jolla oli kaksi laadukasta paikkaa ottelun aikana. Vantaalaisten vaarallisin oli Pablo Counago.

KTP oli terävä jo heti ensimmäisen puoliajan alkuminuuteilla. Neljännellä minuutilla Kaivonurmi puski viidestä metristä Valeri Minkesen vapaapotkuun, mutta pusku suuntautui selvästi ohi maalin. Tämä oli kuitenkin kotkalaisten paras maalipaikka avauspuoliajan aikana.

Mitä vanhemmaksi puoliaika kului, sitä paremmin kotijoukkue pääsi peliin mukaan. 20. minuutilla Counagon esityöstä Masar Ömer laukoi terävästi, mutta ohi maalin. Kertaalleen Ömer sai pallon maaliinkin, mutta tilannetta edelsi hänen käsivirheensä, eikä erotuomari Mikko Mörö nähnyt aiheelliseksi hyväksyä maalia.

Puolen tunnin kohdalla PK-35:n avausmaali oli enemmän kuin lähellä Lucas Lopez Garcialle tarjottiin lähes tuhannen taalan paikka, mutta espanjalaislaituri ei saanut kunnon osumaa palloon ja KTP:n veräjänvartija Craig Hill selvitti tilanteen.

Viitisen minuuttia ennen ensimmäisen 45-minuuttisen päätöstä avauskokoonpanoon noussut Aleksi Tarvonen oli onnistua maalinteossa, mutta pienestä kulmasta lähteneen yllättävän vedon onnistui PK-35:n maalivahti Miikka Häkkinen torjumaan.

Jos avauspuoliaika oli kokonaisuudessaan tasainen, oli PK-35 selvästi hallitsevampi osapuoli toisella puoliajan aikana. Suurinta päänvaivaa KTP-puolustukselle tarjosi espanjalaishyökkääjä Counago, joka pääsi yrittämään kolmekin kertaa lyhyen ajan sisällä. PK-35:n paras paikka pelattiin kuitenkin Lopez Garcialle, mutta liukas kenttä teki tepposet, eikä mies osunut palloon lainkaan.

Vaikka PK-35 oli laukausmäärissä selvästi aktiivisempi, oli KTP:llä yksi hyvä tilaisuus maalintekoon tunnin pelaamisen jälkeen. Tamas Gruborovics haastoi vahvasti rangaistusalueen sisälle, pelasi takaviistoon Kaivonurmelle, joka tinttasi vastapalloon, mutta veto pysähtyi PK-35:n puolustaja Kosta Maneviin.

Viimeisen puolen tunnin aikana kirjattiin KTP:lle vain yksi laukaus, kun Gruborovics kokeili, mutta tarkkuus jätti toivomisen varaa. PK-35 myllytti hyökkäyksiä kohti kotkalaismaalia, mutta aivan vaarallisiin maalipaikkoihin ei joukkue päässyt. Vantaalaisjoukkueen paremmuudesta ja aktiivisuudesta kertoo kuitenkin kulmapotkutilasto, joka kirjattiin isäntien eduksi peräti 5-0.

Ottelu pelattiin hyisessä säässä ja liukkaalla kentällä, joka teettikin monelle pelaajalle yllättävän suuria vaikeuksia pystyssä pysymisen kanssa. Jos KTP:n otteita leimasi flegmaattisuus viime sunnuntaisessa Ilves-ottelussa, voidaan tänään jakaa kiitosta koko joukkueelle hyvästä taisteluilmeestä. Lauantaiseen mennessä joukkueen on kuitenkin löydettävä keinoja hyökkäyspelin umpisolmujen avaamiseen.

tiistai 27. lokakuuta 2015

Ennakko: Taistelu vierasmaalista

KTP:n kausi jatkuu jo kahden välipäivän jälkeen liigakarsinnoissa Ykkösessä toiseksi sijoittunutta PK-35 Vantaata vastaan. Liigakauden tappioon päättänyt kotkalaisjoukkue haluaa säilyttää paikkansa auringossa keinolla millä hyvänsä.

Kupletin juoni on molemmille joukkueille selvä. Kaksiosaisessa karsinnassa 180 minuutin jälkeinen yhteistulos ratkaisee liigapaikan kohtalon. Mikäli maalit ovat tasan, katsotaan voittajaksi eniten vierasmaaleja tehnyt joukkue. Näidenkin ollessa tasan, pelataan vielä jatko-ottelu ja tarvittaessa jopa rangaistuspotkukilpailu, mikä olisikin varsin tyly tapa ratkaista liigapaikka. Näin ollen vierasmaali(e)n tekeminen nousee karkeloissa arvoon arvaamattomaan.

KTP:n liigakausi oli todella kaksijakoinen. Ensimmäisestä 14 ottelustaan joukkue voitti vain kaksi otteluaan, pelasi neljä kertaa tasan ja hävisi peräti kahdeksan kertaa. Jälkimmäisistä 19 ottelustaan KTP voitti jo viisi, pelasi seitsemän kertaa tasan ja hävisi seitsemän kertaa. Eron huomaa ennen kaikkea pistekeskiarvossa, joka parani noiden aikavälien osalta 0,67 pisteestä 1,16 pisteeseen ottelua kohden.

Helppoa ei KTP:lle tule olemaan, sillä PK-35 Vantaa oli Ykkösessä eniten maaleja tehnyt joukkue. Pelattiin mitä sarjaa tahansa on 53 maalia 27 otteluun kelpo suoritus. Joukkueen maaliahnein pelaaja Ykkösessä oli espanjalaiskärki Pablo Counago, joka viimeisteli 25 pelaamassaan ottelussa 17 täysosumaa.

Karsinnat käynnistyvät keskiviikkoiltana Vantaalla ja ratkaiseva toinen osaottelu pelataan lauantaina Kotkassa Arto Tolsa -areenalla kello 15 alkaen.

sunnuntai 25. lokakuuta 2015

KTP hävisi Veikkausliigan päätöskamppailun Ilvekselle kotiyleisön edessä maalein 1-2.
Kausi jatkuu kaksiosaisissa liigakarsinnoissa ensi keskiviikkona vieraissa PK-35 Vantaata vastaan.
Tässä KTP:n Craig Hillin ja Eetu Muinosen mietteitä Ilves-ottelun jälkeen.

Raportti: KTP:n kausi jatkuu liigakarsinnoissa

KTP:n liigakausi päättyi tappioon, kun Ilves katkaisi neljän ottelun tappioputkensa ja nappasi 2-1-voiton. Ilveksen molemmat maalit viimeisteli Mika Lahtinen ja KTP:n osuma kirjattiin Babatunde Wusulle. KTP:n kausi jatkuu ensi keskiviikkona alkavissa kaksiosaisissa karsinnoissa.

KTP tuli hyvällä ilmeellä otteluun. Jo neljännellä minuutilla Samuli Kaivonurmi oli lähellä maalintekoa, kun hän pääsi puskemaan suoraan keskityksestä, mutta Ilves-vahti Mika Hilander nappasi pallon alakulmasta. Tämän jälkeenkin KTP:llä oli pari hyvää maalipaikkaa avauspuoliajan puitteissa. KTP sai vapaapotkun rangaistusalueen rajan tuntumasta, mutta Hilander torjui Niko Ikävalkon yrityksen kulmapotkuksi. Kulmapotkusta Kaivonurmi pääsi puskemaan, mutta maaliviivaa lähemmäksi ei pallo mennyt.

KTP:n avauspuoliajan paremmuudesta antaa osviittaa myös laukaustilasto, joka kirjattiin kotkalaisten nimiin 9-4, ja maalia kohti 6-2. Mitä vanhemmaksi puoliaika kuitenkin eteni, sitä paremmin tamperelaiset pääsivät kuitenkin otteluun mukaan. KTP ei saanut enää lyhytsyöttöpeliään toimimaan samalla tavalla. Kotkalaisjoukkue syyllistyi liialliseen suoraviivaisuuteen, joka näkyi syöttöjen epätarkkuutena. Ilves pääsi hyökkäämään vaarallisesti, mutta todellisiin maalipaikkoihin ei joukkuetta päästetty.

Toisen puoliajan alussa KTP rakensi hienon hyökkäyksen, jossa Eetu Muinonen pelasi oikeaan laitaan Ville Oksaselle, jonka keskityksestä Felipe Aspegren laukoi pahaksi onnekseen ylärimaan.
KTP:n hyvä ote kuitenkin valui käsistä, kun Ilves siirtyi 1-0-johtoon ensimmäisestä todellisesta maalipaikastaan. Lahtinen sijoitti Antti Ojanperän lähettämän keskityspallon jalalla maaliin ottelun 52. minuutilla. Maalin syntyä edesauttoi kotkalaispuolustuksen heikko pelaaminen.

KTP teki jo 60. minuutilla kaksi pelaajavaihtoa, kun Wusu ja Giorgi Ositashvili päästettiin kentälle Kaivonurmen ja Shane McFaulin tilalle. Kolmannen vaihtonsa KTP teki jo seitsemän minuuttia myöhemmin, kun kentälle tuli Tamas Gruborovics Juuso Salosen tilalle. Vaihdotkaan eivät piristäneet riittävästi peliä, vaan Ilves pystyi hyökkäämään vaarallisesti kohti kotkalaismaalia.

Ilman paineita pelannut Ilves siirtyi 2-0-johtoon rangaistuspotkusta, kun Jordi Van Gelderen peitti laukauksen kädellään. Lahtinen sijoitti pallon varmasti oikeaan alakulmaan tehden ottelussa toisen maalinsa. KTP haki kavennusta ja paras tilaisuus oli jälleen Ikävalkolla vapaapotkusta varttitunti ennen täyttä aikaa. Tällä kertaa hänen laukauksensa suuntautui kuitenkin yli maalin.

KTP sai 85. minuutilla 2-1-kavennuksen aikaan, kun Oksasen keskityksen Gruborovics jatkoi Wusulle, joka liukui pallon tyhjään maaliin. Kavennusosuma jäi kuitenkin laihaksi lohduksi. Vaikka samaan aikaan IFK Mariehamn voittikin VPS:n, olisi KTP:n pitänyt voittaa oma ottelu karsintojen välttämiseksi.

KTP:n liigakauden päättänyttä ottelua seurasi paikan päällä KTP:n kuluvan kauden ennätysyleisö, sillä paikan päällä kamppailua seurasi 3785 silmäparia. Karsinnat alkavat jo ensi keskiviikkona PK-35 Vantaan vieraana ja lauantaina pelataan Kotkassa.

torstai 22. lokakuuta 2015

Ennakko: Viimeistä viedään

KTP kohtaa Veikkausliigakauden viimeisessä ottelussaan Ilveksen, joka on jo varmistanut sarjapaikkansa ennen päätöskierrosta. KTP:n tulisi voittaa ja toivoa samaan aikaan vähintään tasapeliä IFK Mariehamnin ja VPS:n välisestä koitoksesta, jotta raitapaidat välttyisivät karsintoihin joutumista. Pahimmassa tapauksessa KTP voisi pudota suoraan, mikäli joukkue häviää ottelunsa ja samaan aikaan Jaro yllättää Suomen mestaruudesta taistelevan SJK:n.

Täpärästä tilanteestaan huolimatta KTP on pelannut viime aikoina tuloksellisesti hyvin. Neljä edellistä ottelua kotkalaisjoukkue on pelannut ilman tappiota. Omissa on soinut vain kaksi kertaa, mutta ongelmia on ollut hyökkäyspelin kanssa. Maaliverkko on soinut kolme kertaa ja näistä maaleista yksi on syntynyt rangaistuspotkusta, yksi vapaapotkun jälkitilanteesta ja vain yksi suorasta hyökkäyksestä.

Pelkästään ongelmia ei ole ollut näiden neljän tappiottoman ottelun aikana, vaan samat ongelmat ovat jatkuneet läpi kauden. Kuvaavaa onkin, että KTP on tehnyt kuluvalla liigakaudella vähiten maaleja koko liigassa. Vaikka puolustuspeli on selkeästi parantunut, on KTP päästänyt HIFK:n kanssa toiseksi eniten maalejakin.

Eniten maaleja on päästänyt kotkalaisten päätöskierroksen vastustaja Ilves, jonka selän taakse on palloja pölissyt 47 kertaa (viisi enemmän kuin KTP:llä). Kun tamperelaiset varmistivat sarjapaikkansa, on tulokset olleet vähintäänkin mairittelevia. Neljä edellistä liigaotteluaan hävinnyt Ilves on tehnyt neljä maalia ja päästänyt peräti 10 täysosumaa. Ilveksen antamat potkut Keith Armstrongille ovat näkyneet laihoissa tuloksissa ja myös heikkoina peliesityksinä.

Ilveksellä ei viimeisen kierroksen ottelussa ole muusta kyse kuin kunniasta, mutta on muistettava, että on keskimäärin hauskempaa päättää kausi voittoon kuin tappioon.

KTP-Ilves sunnuntaina 25.10. jo kello 13:00 Arto Tolsa -areenalla.

maanantai 19. lokakuuta 2015

Raportti: Vaasassa pisteet tasattiin – Ratkaisu venyi päätöskierrokselle

KTP taisteli pisteen Vaasasta nousemalla 1-1-tasapeliin. Asetelmat sarjan tyvipäässä eivät muuttuneet, kun samaan aikaan Jaro jäi tasapeliin Lahden kanssa. Ratkaisu saadaan vasta ensi sunnuntain päätöskierroksella.

Otteluun alku oli KTP:lle painajaismainen. Ottelun erotuomari Mattias Gestranius tuomitsi VPS:lle rangaistuspotkun jo viidennellä minuutilla, kun Isaiah Schaferin keskitys pysähtyi Nosh A Lodyn käteen rangaistusalueen sisäpuolella. Oikeudenjakaja ei nähnyt muuta vaihtoehtoa kuin antaa kotkalaispuolustajalle varoituksen ja antaa vaasalaisille rangaistuspotkun.

Maalipörssin ykkösnimi Juho Mäkelä ampui pilkun, mutta Craig Hill näytti torjuntataitonsa olevan tallella venyessään laukauksen tielle. Mäkelä epäonnistui rangaistuspotkussa myös edellisessä KTP ottelussa, kun Sauli Kilpeläinen torjui hänen yrityksensä. Ainoastaan Myllykoskella pelatussa KTP VPS-ottelussa Mäkelä onnistui 11 metristä, kun vastassa oli KTP-vahdeista Jere Pyhäranta.

Selvitetyn rangaistuspotkun jälkeen KTP heräsi otteluun ja saikin hyvän otteen pelistä, mutta aivan vaarallisiin maalipaikkoihin se ei kuitenkaan kantanut. Laukausmäärät kirjattiin kuta kuinkin tasan molempien joukkueiden kesken, mutta maaleja ei nähty.

Mäkelä sai toisella puoliajalla balsamia haavoilleen siirtäessään mustavalkoraidat 1-0-johtoon 59. minuutilla. Mäkelä pelasi pallon oikeaan laitaan Pyry Soirille, joka keskitti luukulle. Pallo otti kimmokkeen KTP-puolustuksesta ja Mäkelä tinttasi puolivolleystä tarkasti oikeaan alakulmaan. Laukaus ei missään nimessä ollut kova, mutta sitäkin tarkempi.

VPS:n johtolukemat pysyivät tulostaululla tarkalleen vain kolme minuuttia ja 25 sekuntia. KTP hyökkäsi vaarallisesti oikeaa laitaa pitkin, kun Juuso Salonen tavoitti syötöllään Samuli Kaivonurmen, joka kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti. Ilari Äijälä viimeisteli kauden kuudennen täysosuman tarkalla vasempaan alakulmaan suuntautuneella laukauksella.

Veikkausliigan ratkaisu niin mestaruus- kuin tyvipään taiston osalta saadaan vasta päätöskierroksella. KTP kohtaa sunnuntaina kotiottelussaan Ilveksen, kun pisteen edellä oleva VPS matkaa IFK Mariehamnin vieraissa. Käytännössä KTP on pakko voittaa vain kunniastaan pelaava Ilves ja toivoa, ettei VPS kerää yhtä pistettä enempää Maarianhaminasta. Jos näin tapahtuu, selvittää KTP sarjapaikkansa illman karsintoihin joutumista. Jarosta tuskin on vaaraa kaksikolle, sillä se joutuu viimeisellä kierroksella sarjakärki SJK:n vieraaksi.

lauantai 17. lokakuuta 2015

Ennakko: Latinkia ei tarvitse kaukaa hakea

Kun VPS ja KTP iskevät yhteen sunnuntai-iltapäivänä, pelataan todella isoista panoksista. VPS nappasi torstaina voiton ja ohitti KTP:n sarjataulukossa yhdellä pisteellä, kun jäljellä on enää vain kaksi kierrosta. Jaro vaanii KTP:tä vain yhden voiton päässä.

KTP:stä on vakuuteltu, että täpärästä tilanteesta huolimatta joukkueen sisällä leijuu positiivinen ilmapiiri. Sillekin on syynsä, sillä Ennen maaottelutaukoa KTP pelasi kolme ottelua ilman tappioita. Nyt tappion välttäminen VPS:aa vastaan on lähes pakonsanelemaa, mikäli joukkue haluaa säilyä liigassa ilman karsintoihin joutumista.

Mikäli VPS voittaisi KTP:n, säilyttäisi se sarjapaikkansa. Tasapeli ja KTP:n voitto pitäisivät tilanteen jännittävänä viimeiselle kierrokselle saakka. Jos Vaasassa päädytään pistejakoon ja samaan aikaan Jaro venyisi voittoon FC Lahdesta, nousisi Jaro vain pinnan päähän kotkalaisjoukkueesta. Pahin tilanne KTP:n kannalta olisi tappio ja samanaikainen Jaron voitto, sillä silloin KTP tippuisi jumboksi heikomman maalieronsa takia.

KTP on saanut valmistautua tähän tuikitärkeään koitokseen huolella. Maaottelutauon aikana joukkue piti pienen loman, pelasi harjoitusottelun Susia vastaan ja keskittyi VPS-ottelun nyansseihin. Päävalmentaja Sami Ristilän kannalta tilanne on suorastaan kutkuttavan hyvä, sillä joukkue ei kärsi tällä hetkellä loukkaantumisista. Nyt valmentajan on löydettävä iskukykyisin kokoonpano VPS:n kaatoon. Sankari viittaa tarjotaan, mutta kysymys kuuluukin kuka tai ketkä sen haluavat ottaa.

Joukkueiden aiemmat kohtaamiset sujuivat KTP:n kannalta hyvin, sillä evakko-ottelu Myllykoskella päättyi kotkalaisten voittoon 3-2 ja Kotkassa pelattu aiempi ottelu maalittomaan tasapeliin. Ottelu muistetaan ennen kaikkea Sauli Kilpeläisen liigadebyyttinä ja hänen torjumastaan rangaistuspotkusta.

Edit: Korjattu jälkimmäinen VPS-ottelu Kotkassa pelatuksi ja lisätty ottelusta linkki.

sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Raportti: KTP kaivoi haalarit esiin ja nappasi elintärkeän voiton

KTP:n sisukkuus palkittiin kolmella pisteellä, kun HIFK kaatui kotikentällä Ilari Äijälän maalilla
1-0. Vaikka HIFK hallitsi ottelun viimeistä varttituntia, pystyi kotkalaisjoukkue säilyttämään johtoasemansa loppuun saakka.

Ensimmäisellä puoliajalla KTP:n parhaat maalipaikat syntyivät vapaapotkuista. Niko Ikävalko pääsi yrittämään kahdesti maalintekoa suoraan erikoistilanteista, mutta molemmilla kerroilla pallo leijaili vain hieman ohi maalikehikon. Vaikka HIFK piti määrällisesti hieman enemmän palloa, pystyi KTP puolustamaan helsinkiläiset lähes kokonaan pois vaarallisilta maalipaikoilta. Ainoa varteenotettava maalipaikka tuli Joni Korhoselle, joka puski muutamasta metristä, mutta vaikeasta asennosta johtuen nikkaus painui ohi maalin.

Ensimmäisen 45-minuuttisen aikana KTP:n suorien hyökkäysten rakentelut kilpistyivät peräti seitsemän kertaa paitsioon. Ensimmäistä kertaa loukkaantumisensa jälkeen avauskokoonpanoon noussut Samuli Kaivonurmi pelattiin jo läpi, mutta avustavan erotuomarin liputus vesitti hyvin rakennetun hyökkäyksen.

Toisella puoliajalla KTP sai mukavaan aikaan johtomaalinsa. Eetu Muinonen keskitti oikealta laidalta ja Kaivonurmi puski kohti maalia. Hieman yllättäen väliin ryntäsi Äijälä, joka liukui pallon maaliin. Todennäköisesti ilman Äijälän liukua olisi HIFK-vahti Mika Johansson torjunut Kaivonurmen puskun.

Maali jäi ottelun ainoaksi, vaikka HIFK hallitsi kenttätapahtumia entistä selvemmin viimeisen 15 minuutin ajan. Pekka Sihvolalla oli tilaisuus tasoittaa ottelu, mutta hänen laukauksensa viuhui rahtusen yli KTP:n maalin. Myös vaihdosta kentälle kirmanneelle Ville Salmikivelle kirjattiin laukauksia, mutta aivan huippuvaarallisilta tonteilta ei hän päässyt yrittämään.

HIFK uhitteli myös lukuisilla kulmapotkuillaan, mutta kollektiivisesti ja uhrautuvasti pelannut kotkalaisnippu onnistui pitämään maalinsa koskemattomana. Kun erotuomari Mattias Gestraniuksen pilli soi ottelun päättämisen merkiksi, sai Arto Tolsa -areenalle saapunut 2682-päinen yleisö aihetta riemuun. KTP nousi voitollaan 10:nneksi 31 pisteellään jättäen Jaron jumboksi 28 pisteellä ja VPS:n karsijan paikalle 29 pisteellä. On kuitenkin huomioitava, että pohjanmaalaiskaksikko on pelannut KTP:tä yhden ottelun vähemmän.

Veikkausliiga vetäytyy huomisen IFK Mariehamn-RoPS-ottelun jälkeen viikon mittaiselle maaottelutauolle. VPS ja Jaro pelaavat rästiottelunsa torstaina 15.10. Säilymisen kannalta ratkaiseva ottelu pelataan KTP:n kannalta sunnuntaina 18.10, kun joukkue matkaa VPS:n vieraaksi.

Ennakko: Voitto napattava – hinnalla millä hyvänsä

KTP kohtaa toistaiseksi kauden tärkeimmässä ottelussaan Helsingin IFK:n. Joukkueet kohtaavat toisensa toistamiseen puolentoista viikon sisällä. Helsingissä pisteet jaettiin maalittoman tasapelin jälkeen, mutta nyt KTP:n on napattava voitto, mikäli joukkue haluaa pelata liigassa myös ensi kaudella.

KTP:n ja HIFK:n ensimmäinen kohtaaminen oli kotkalaisilta nihkeä peli. Näennäisesti peli oli mukavasti hallussa ja KTP siirtyikin 1-0-johtoon, mutta HIFK kuittasi jo heti seuraavalla minuutilla. Surullisinta ottelussa oli se, että HIFK hyödynsi kotkalaisjoukkueen nukahduksen iskemällä viimeisillä minuuteilla ottelun voittomaalin. HIFK laukoi ottelussa kaksi kertaa maalia kohti ja molemmat kudit painuivat verkon perukoille.

Helsingissä kohtaaminen oli tasainen. KTP oli aavistuksen niskan päällä ensimmäisellä puoliajalla, mutta toisen voidaan merkitä menneen isäntien nimiin. Maaleja ei kamppailussa nähty ja pisteet jaettiin.

Nyt KTP tarvitsee paitsi kotiyleisön varauksettoman tuen, myös kolme pistettä. Sarjan peräpäässä Jaro on kotkalaisten kanssa samoissa pisteissä, mutta on pelannut yhden ottelun vähemmän. Myös ensimmäisellä suoran säilyjän paikalla oleva VPS on pelannut ottelun kotkalaisjoukkuetta vähemmän ja kasassa on yksi piste enemmän.

Loppuohjelma on haasteellinen, sillä HIFK:n jälkeen KTP kohtaa kahden viikon päästä VPS:n vieraissa. Kausi päättyy kotiotteluun Ilvestä vastaan 25. lokakuuta. HIFK on jo käytännössä varmistanut liigapaikkansa, joten nyt KTP:n pitäisi löytää eväät napata kauden seitsemäs voitto – hinnalla millä hyvänsä. Tyylipisteitä ei jalkapallossa jaeta, eikä tässä vaiheessa muulla ole merkitystä kuin lopputuloksella.

Kotkalaisten riveistä uupuu tänään edellisessä HJK-ottelussa KTP:n maalin tehnyt Nosh A Lody, joka sovittaa pelikieltoaan. Korttitili täyttyi ikävästi, kun erotuomari lätkäisi varoituksen pelin viivyttämisestä, kun Nosse jäi kuuntelemaan valmentajien ohjeita loppuhetkien vapaapotkutilanteessa.

KTP-HIFK sunnuntaina 4.10. jo kello 15:00 Arto Tolsa -areenalla.