perjantai 31. heinäkuuta 2015

Ennakko: Jumbofinaalista ei panoksia puutu

Ensi maanantaisessa kotiottelussa Vaasan Palloseuraa vastaan ei tarvitse kaukaa panoksia hakea. Kun vastakkain pelaavat liigan heikoin ja toiseksi heikoin, on päivän selvää että molemmat joukkueet janoavat pisteitä jumbofinaalista. Ennen kamppailua KTP:llä on viisi pistettä VPS:aa enemmän, joten kotivoitolla olisi mahdollista tehdä pesäero vaasalaisiin jo kahdeksaan pisteeseen. Kotkalaisten tappio kaventaisi eron vain kahteen pisteeseen.

KTP ja VPS ovat kohdanneet tällä kaudella kerran aikaisemmin, kun evakossa ollut kotkalaisjoukkue nappasi loppunumeroitakin selvemmän 3-2-voiton Myllykoskella. Kotkalaisjoukkueen voitto vaasalaisista on joukkueen yksi kolmesta voitosta. VPS on voittanut kuluvalla sesongilla vain kaksi kertaa.

Katsottaessa läpi KTP:n kautta on voitoissa ollut selvä säännönmukaisuus. Kauden alusta lähtien on KTP voittanut joka viidennen ottelunsa. Myllykoskella pelattu VPS-ottelu oli juurikin viides, seuraava voitto oli kauden 10:s ottelu Pietarsaarella ja seuraava voitto tuli Kotkassa 15:nnessä kamppailussa. Järjestyksessään ensi maanantaina pelattava KTP:lle kauden 20:s ottelu, joten saman tahdin jatkuessa pamahtaisi pistelaariin täydet kolme pistettä.

KTP lähtee otteluun kuitenkin allaan kaksi kirvelevää ja niukkaa tappiota, joissa peli- ja taisteluilme olivat hyvällä tasolla. VPS:lla on alla tasapeli Rovaniemen Palloseuraa vastaan. VPS on pelannut yhtäjaksoisesti viisi ottelua ilman täyttä pistepottia.

Nyt jos koskaan KTP tarvitsee äänekästä kotiyleisöään 12:nneksi pelaajaksi. Vaikka sääennusteet ehtivät vielä vaihtua moneen kertaan, lupaa ne tällä hetkellä erinomaista olosuhteita niin pelaajien kuin katsojienkin kannalta.

KTP antaa otteluun lähdettäessä hieman tasoitusta, sillä peräti kolme avauskokoonpanon pelaajaa seuraa ottelun katsomosta kärsin. Shane McFaulin lisäksi pelikiellon kärsivät varoitustilin täyttymisen vuoksi Jordi Van Gelderen sekä Felipe Aspegren. Loukkaantumisten takia sivussa ovat sekä Sasha Anttilainen että Samuli Kaivonurmi.

Ankkurin toimitus

KTP-VPS. Maanantaina 3.8. kello 18.30 Arto Tolsa -areenalla.

lauantai 25. heinäkuuta 2015

Raportti: KTP kärsi jälleen loppuhetken tappion

HJK nappasi jälleen voiton KTP:stä, tällä kertaa numeroin 2-1 (1-1). KTP oli pisteen syrjässä kiinni aina viimeiselle minuutille saakka, mutta HJK sai voittomaalinsa lisäajan viidennellä minuutilla syntyneestä rangaistuspotkusta. Kotkalaisten epäonnen soturina toimi kamppailussa Jordi van Gelderen, jonka rikkeistä syntyivät HJK:n molemmat maalit.

HJK aloitti maalinteon jo reilun viiden minuutin kohdalla, kun isännille tuomittiin vapaapotku. Varoituksen saanut van Gelderen rikkoi läpiajoon karkaavan Matti Klingan. Erfan Zeneli laukoi tyylipuhtaasti vapaapotkun oikeaan yläkulmaan.

Ensimmäisen varttitunnin ajan KTP:llä oli vaikeuksia päästä otteluun mukaan ja 13. minuutilla helsinkiläiset kilauttivat KTP:n ylärimaakin, kun Ousman Jallow puski poikkipuuhun kulmapotkusta.

KTP:kin sai omat paikkansa avauspuoliskolla. Ottelun 17. minuutilla Niko Ikävalko pääsi laukomaan vapaapotkun jälkitilanteessa, mutta veto viuhui vain rahtusen yli HJK-maalin. Kamppailun 38. minuutilla Felipe Aspegrenin keskityksestä Giorgi Ositashvili puski ylärimaan.

KTP sai ansaitsemansa tasoitusmaalin toisen puoliajan alussa vain muutaman minuutin jälkeen, kun Tamas Gruborovics laukoi tyylikkäästi suoraan vapaapotkusta oikeaan yläkulmaan. HJK hätyytteli KTP:n maalia lähinnä erikoistilanteidensa kautta, mutta kotkalaisjoukkue oli hyvin ottelussa mukana.

Reilun tunnin jälkeen Valeri Minkesen vapaapotkun paluupallosta van Gelderen pääsi yrittämään, mutta tämänkin laukauksen HJK-vahti Daniel Örlund onnistui torjumaan. Myös HJK:lla oli muutamia paikkoja ennen voittomaalin syntymistä. Paras tilaisuus rakentui vaihdosta tulleelle Formose Mendylle, mutta hänen laukauksensa suuntautui vasemmalta ohi maalin.

Ottelun ratkaisu syntyi erotuomarin viidennellä lisäaikaminuutilla. Van Gelderen rikkoi Jallow'ta rangaistusalueen sisällä ja tuomiona oli rangaistuspotku, jonka Jallow itse laukoi varmasti maaliin pelikellon näyttäessä 94 minuuttia ja 27 sekuntia. Ottelun tuomittiin päättyneeksi käytännössä heti sen jälkeen, kun KTP oli avauspotkunsa suorittanut.

HJK sai voittonsa myötä neljännen voitottoman ottelun putkensa poikki, kun taas KTP pelasi neljännen peräkkäisen kamppailunsa ilman voittoa. Ilahduttavaa oli se, että joukkue sai maalitilinsä auki ensimmäisen kerran kolmeen otteluun. Surullista oli se, että kyseessä oli jo neljäs kerta tällä kaudella, kun KTP hukkaa tasapelipisteen aivan ottelun viime hetkillä. Mikäli KTP:llä olisi neljä pistettä nykyistä enemmän, olisi joukkue hyvissä asetelmissa liigan alemmassa keskikastissa.

KTP kausi jatkuu reilun viikon päästä maanantaina 3. elokuuta, kun Kotkaan saapuu toistaiseksi kauden tärkeimmässä ottelussa sarjajumbo Vaasan Palloseura.

Korjaus: vaihdettu päivämäärä 3. elokuuksi.

perjantai 24. heinäkuuta 2015

Ennakko: Tauon jälkeen tositoimiin sarjakärjen vieraaksi

KTP:n kausi jatkuu launtaina vierasottelulla Helsingin Jalkapalloklubia vastaan. KTP on päässyt valmistautumaan huolella otteluunsa, kun taas HJK:n on pitänyt kiireisenä euro-ottelut.

Kotkalaisten kolmen tappiottoman ottelun putki pamahti poikki edellisessä liigakoitoksessa Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan, kun pohjanmaalaiset voittivat viime hetkellä syntyneellä maalilla 1-0. HJK on pelannut neljä edellistä liigakoitostaan ilman täyttä pistepottia, mutta voittojen makuun helsinkiläisjoukkue on päässyt Mestarien liigan karsinnoissa Ventspilsiä vastaan.

KTP ja HJK ovat kohdanneet tämän kauden liigassa kerran aikaisemmin. Tuolloin HJK vei ottelun nimiinsä vain kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa syntyneellä täysosumalla. Tuossa ottelussa ei KTP:lle kirjattu kuin parisen laukausta, mutta joukkueen taisteluilme oli ihailtavalla tasolla. Nyt samanlaista henkeä kaivattaisiin lauantaisessa mittelössä, mikäli tuliaisiksi Kotkaan halutaan muutakin kuin kokemusta.

HJK-ottelun jälkeen KTP pääsee jälleen valmistautumaan huolella tuikitärkeään otteluunsa Vaasan Palloseuraa vastaan. VPS saapuu Kotkaan maanantaina 3. elokuuta, joten joukkue päässee nauttimaan Meripäivien tarjonnasta HJK-kamppailun jälkeen. Mikä olisikaan parempi tapa siirtyä vapaapäivien viettoon kuin voitollisen ottelun jälkeen?

HJK-KTP. Lauantaina 25.7. kello 16 Töölön jalkapallostadionilla.

maanantai 13. heinäkuuta 2015

Kommentti: KTP iskee päätään seinään

Kun liigakaudesta on ylitetty puoliväli, on KTP valahtanut sarjataulukossa karsijan paikalle. KTP on tehnyt liigassa vähiten maaleja, sillä 18 ottelussa maaliverkko on soinut vain 12 kertaa. Kotkalaisjoukkue ei ole löytänyt lääkkeitä hyökkäyspeliinsä kuin hetkellisesti. Kuvaavaa onkin, että KTP on tehnyt puolet kaikista maaleistaan vain kahdessa ottelussa.

Sarjanousijana KTP tiesi kauteen lähtiessään, että joukkue voittaa selvästi harvemmin kuin häviää. Huolestuttavinta on kuitenkin se, ettei KTP ole pystynyt löytämään aseita siihen, miten palloa pelataan hyökkäyskolmannekselta rangaistusalueelle. KTP:n laukausmäärät ovat jääneet kohtuullisen pieniksi - puhumattakaan niistä vedoista, jotka on ammuttu rangaistusalueen sisäpuolelta. Faktahan on se, että laukauksen todennäköisyys mennä maaliin kasvaa eksponentiaalisesti, mikäli se on ammuttu boxin sisäpuolelta eikä sen ulkopuolelta.

KTP on voittanut vain kolme otteluaan. Täysin pisteittä joukkue on jäänyt yhdeksän kertaa. Tappioihin voidaan löytää monia syitä. Päällimmäinen lienee se, että joukkuetta vaivasi pitkään lukuisat runkopelaajien poissaolot ja kokoonpanon suppeus tuli esille monissa otteluissa. Vammojen takia peräti 12 pelaajaa on joutunut olemaan sivussa otteluista.

Yhtenä suurimmista syistä heikkoihin tuloksiin pidetään kuudennessa ottelussa loukkaantuneen Samuli Kaivonurmen poissaoloa. Keskiarvollisesti KTP on kuitenkin kerännyt tasan yhtä paljon pisteitä Kaivonurmen pelatessa kuin poissaollessa. Pelillisesti ajateltuna Kaivonurmi kuitenkin pystyi tuomaan pöytään elementtejä, joita ei muilta hyökkääjiltä löydy. Hän suojasi palloa erinomaisesti ja pystyi haastamaan vastustajan puolustajia tehden itsensä vaarallisemmaksi.

Kolmesta maalistaan huolimatta Juho Lehtonen ei ole pystynyt nousemaan samalle tasolle. Hyökkääjänä hän on täysin erilainen kuin Kaivonurmi. Lehtonen elää yksinomaan rangaistusalueen läheisyyteen maata pitkin tulleista syötöistä, joista hän pääsisi murtautumaan rangaistusalueelle ja siten maalintekoon. Lehtonen on nopeudellaan myös ideaalinen vastahyökkäyspelaaja, mutta nyt hänen vahvuuksiaan ei ole pystytty hyödyntämään kuin ajoittain.

KTP:n seurajohdon olisi pitänyt reagoida hyökkääjävajeeseen heti Kaivonurmen vamman vakavuuden selvittyä. Tällä hetkellä KTP maksaa liian suurta hintaa siitä, ettei joukkueelta löydy yhtään alati vaarallista hyökkääjää. Pelkkien taistelutasapelien hakeminen ei riitä joukkuetta pitämään sarjassa. KTP on tehnyt Arto Tolsa -areenalla pelaamissaan kuudessa ottelussa vain neljä maalia ja niistäkin kolme yhdessä ja samassa ottelussa.

Suomen siirtoikkuna avautuu elokuun kuudentena päivänä. Tuolloin KTP:n seurajohdon on pakko hankkia joukkueeseen uusi hyökkääjä, mikäli raitapaitojen halutaan säilyttävän sarjapaikkansa. Mikäli uutta kärkipelaajaa ei vielä ole aloitettu haarukoimaan, pitäisi se työ aloittaa viipymättä.

Seuraava ottelu pelataan vasta kahden viikon päästä, joten KTP:llä on rutkasti aikaa levätä, mutta myös kehittää hyökkäyspeliinsä uusia jippoja. Ennen kuin mahdollisesta uudesta hyökkääjästä saadaan apua, pelaa KTP myös elintärkeän kotiottelun VPS:aa vastaan. Se ottelu pitää ehdottomasti voittaa, jottei VPS pääse hengittämään niskaan, eivätkä muut joukkueet pääsisi karkuteille.

Kimmo Muttilainen

sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Raportti: Kova taistelu ei auttanut, Seinäjoen rynnistys palkittiin lopussa

KTP joutui pelaamaan valtaosan ottelusta miesalivoimalla, kun Shane McFaul joutui ottamaan punaisen kortin reilun puolen tunnin jälkeen. McFaul juoksi kiinni, kaatoi viimeisenä pelaajana läpiajoon päässeen Bahrudin Atajicin, mutta samalla irlantilaiskeskikenttäpelaaja esti myös varman maalin synnyn.

Ensimmäisellä puoliajalla SJK:lla oli useita laadukkaita maalintekopaikoja, mutta laukaustarkkuus ja KTP-vahti Jere Pyhärannan erinomaiset torjunnat estivät maalien synnyn. McFaulin suora punainen kortti tarkoittaa myös sitä, että hän joutuu sivuun seuraavasta kahdesta ottelusta.

Atajicin läpiajon lisäksi lähellä maalintekoa olivat ohi hyvistä paikoista laukoneet Akseli Pelvas ja aivan ensimmäisen puoliajan lopulla yrittämään päässyt Jussi Vasara. Ennen punaista korttia KTP:llä oli oma etsikkoaikansa maalintekoon varttitunnin kohdalla. Tamas Gruborovicsin laukaus meni kuitenkin ohi ja hetkeä myöhemmin Josh Mulvany kokeili maalintekoa suoraan vapaapotkusta, mutta tuloksetta.

Toisella puoliajalla KTP taisteli aktiivisesti ja puoliskon alussa pääsi jopa hämmentämään kotijoukkueen pelin rakentelua hetken aikaa aktiivisella prässillään. Vaarallisiin maalipaikkoihin ei KTP kuitenkaan päässyt. KTP:n ainoat laukaukset toisella puoliajalla kirjattiin Sasha Anttilaiselle ja suoraan vapaapotkusta laukoneelle Valeri Minkeselle, mutta kumpikaan ei aiheuttanut sydämen tykytyksiä seinäjokelaisille.

Viimeisen 20 minuutin aikana KTP joutui kuitenkin ahtaalle, kun seinäjokelaiset pystyivät painamaan hyökkäyksiä kerta toisensa jälkeen. Maukkaimmille maalipaikoille pääsi vaihdosta tullut vasta 17-vuotias hyökkääjä Emil Lidman , jolle kirjattiin peräti viisi laukausta viimeisen varttitunnin aikana. Sitkeä yritys palkittiin lopulta 88. minuutilla, kun Lidman laukoi liigauransa ensimmäisen maalin.

Ottelun kulusta kertoo karua kieltä se, että laukaustilasto oli kotijoukkueen hyväksi lopulta selvästi 25-6. Kulmapotkutkin menivät isäntien hyväksi 7-1.

KTP:n seuraavaa ottelua saadaan odottaa ainakin kaksi viikkoa, sillä kamppailu sarjakärki HJK:ta pelataan tällä haavaa lauantaina 25. heinäkuuta. Ottelu voi toki siirtyä, mikäli HJK yltää Mestarien liigan karsintojen toiselta kierrokselta jatkoon. Seuraavaa kotiottelua saadaan odottaa elokuun kolmanteen päivään saakka, kun Arto Tolsa -areenalle saapuu Vaasan Palloseura.

lauantai 11. heinäkuuta 2015

Ennakko: Jälleen kohti Pohjanmaata

KTP:n kausi jatkuu sunnuntaisella vierasottelulla Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan. Kyseessä on kotkalaisten toinen reissu Pohjanmaalle kahden viikon sisällä. Pohjanmaalla pelatut ottelut ovat olleet toistaiseksi suotuisia KTP:lle, sillä kahdesta matkaottelusta Jaroa vastaan karttui neljä sarjapistettä.

KTP kohtaa SJK:n toisen kerran tällä kaudella. Aika tarkkaan kaksi kuukautta sitten Arto Tolsa -areenalla pelattu ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin, mutta yllättävästi kotkalaisjoukkue oli selvästi niskan päällä. KTP loi ottelussa selvästi paremmat maalipaikat, mutta tehottomuus viimeistely-yrityksissä kostautui. Ottelusta kertoo paljon se, että seinäjokelaisten ainoa laukaus toisella puoliajalla ammuttiin heidän omalta kenttäpuoliskoltaan.

Kotkalaisjoukkue on päässyt hyvään vireeseen juhannuksen jälkeen. Kolmesta edellisestä ottelusta joukkue on voittanut kerran ja pelannut kahdesti tasan. Mikä ilahduttavinta on se, että omissa on soinut vain kerran. Toisaalta kahdessa edellisessä ottelussaan KTP on itse jäänyt maaleitta.

SJK oli pitkään liigan kakkosena, mutta nyt viimeaikaiset tulokset ovat pudottaneet joukkueen neljänneksi. SJK on voittanut vain yhden viidestä edellisestä liigakoitoksestaan. Pisteitä on tullut VPS-voiton lisäksi 1-1-tasapelistä IFK Mariehamnia vastaan. Kolme tappion lisäksi SJK kärsi kaksi 0-1-tappiota Euroopan liigan karsintaotteluissa islantilaista Hafnarfjörduria vastaan.

Tulokset antavat oletttaa, ettei viime kauden hopeamitalistin peli ole tällä hetkellä täysin uomissaan. Eli nyt jos koskaan on KTP:llä pienoiset saumat napata pisteitä SJK:n vieraana. SJK:n kotisaldo kahdeksassa liigaottelussa on ollut kuusi voittoa ja kaksi tappiota maalisuhteella 17-5. Vastaavasti kotkalaisten vierassaldo yhdeksästä ottelusta on voitto, kolme tasapeliä ja viisi tappiota maalein 5-15. KTP:n asetelmia parantaa tuntuvasti tervehtynyt pelaajatilanne.

SJK-KTP sunnuntaina 12.7. kello 18.30 Seinäjoen keskuskentällä.

tiistai 7. heinäkuuta 2015

Raportti: KTP nappasi pisteen sarjakakkoselta

KTP ja RoPS pelasivat maalittoman, mutta tapahtumarikkaan liigakamppailun, jossa molemmilla joukkueilla oli omat saumansa maalintekoon. Parhaimman maalipaikan tuhri kotkalaisten Niko Ikävalko, joka pääsi yrittämään sitä rangaistuspotkusta.

Ottelun ensiminuuteista lähtien selvisi, että erotuomari Tero Nieminen antaisi molempien joukkueiden pelata, eikä aivan pienimpiin kolauksiin puututtu. KTP, joka oli saanut valmistautua otteluun viikon, oli ottelussa pirteällä jalalla liikkeellä. Ennen kaikkea avauspuoliajan aikana joukkueen aktiivinen prässipelaaminen tuotti vaikeuksia rovaniemeläisjoukkueen pelin rakentamiselle.

Ensimmäisellä puoliajalla RoPS sai aikaan kuitenkin maukkaimmat maalipaikat, mutta Jere Pyhärannan erinomaiset torjunnat estivät maalien synnyn. Ottelun 22. minuutilla Juha Pirisen kulmapotkusta liigan maalipörssin kärkinimi Aleksandr Kokko puski, mutta Pyhäranta torjui.
Vain viisi minuuttia myöhemmin Pyhäranta torjui Pirisen laukauksen vasemmasta alakulmasta.

Kamppailun 35. minuutilla KTP rakensi vaarallisen hyökkäyksen oikealta laidalta. Ikävalkon keskityksen pysäytti RoPS-toppari Faith Friday Obilor kädellään, eikä erotuomarilla ollut muuta mahdollisuutta kuin tuomita rangaistuspotku. Ikävalko asettui itse ampumaan hankkimaansa pilkkua. Napapiiriläisten maalivahti Ricardo osoitti erinomaisia torjuntakykyjään poimimalla laukauksen vasemmasta alakulmasta. Toisaalta Ikävalkon laukauksen korkeus tarjosi brasilaisvahdille mahdollisuuden torjuntaan. Paluupallosta Sasha Anttilainen pääsi vielä yrittämään, mutta laukaus viuhui sivuverkkoa nuollen ohi maalin.

Toisella puoliajalla molemmilla joukkueilla oli tilaisuutensa maalintekoon, mutta yrityksistä huolimatta joukkueet eivät onnistuneet rikkomaan kuparista. Paras yritys oli RoPSin vaihtopelaaja Simo Roihalla, joka laukoi viimeisellä minuutilla pallon oikeaan pystytolppaan. KTP:n puolelta lähimmäksi maalintekoa pääsi Josh Mulvany, jonka vapaapotkun Ricardo onnistui torjumaan oikeasta yläkulmasta.

Ottelun jälkeen kotkalaisleirissä osattiin oltiin tyytyväisiä saalistettuun pisteeseen, mutta samaan
hengenvetoon todettiin, että pelkät tasapelipisteet eivät elätä liigassa. KTP on 17 pelatun ottelun jälkeen kymmenentenä, mutta takana olevat Ilves ja VPS ovat pelanneet kaksi ottelua vähemmän. KTP:llä on kasassa 15 pistettä, kun Ilveksellä on niitä 13 ja vaasalaisilla yhdeksän.

Vaikka ottelussa ei maalia nähty, tarjottiin paikan päälle saapuneille 3327 katsojalle erinomaista viihdettä. Aurinkoisessa ja 18-asteisessa säässä pelattu ottelu oli kuitenkin KTP:n ainoa kotiottelu, joten seuraavaa koitosta Arto Tolsa -areenalla saadaan odottaa 3. elokuuta, kun vierailulle saapuu Vaasan Palloseura. Sitä ennen KTP pelaa tämän viikon sunnuntaina vieraissa Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan ja Meripäivä-lauantaina vieraissa Helsingin Jalkapalloklubia vastaan. HJK-ottelun ajankohta voi kuitenkin vielä muuttua, mikäli helsinkiläiset yltävät jatkoon Mestarien liigan karsinnoissa.

perjantai 3. heinäkuuta 2015

Ennakko: KTP haastajana hyvävireistä RoPSia vastaan

RoPS on noussut hyvien otteidensa ansiosta jalkapalloliigassa jo toiseksi. Rovaniemeläiset ovat pelanneet kaksi ottelua vähemmän kuin sarjakärki HJK ja eroa on vain neljä pistettä. RoPS hävisi kolme ensimmäistä liigaotteluaan, mutta sen jälkeen joukkue on hävinnyt vain kerran 13 ottelustaan.

Edellisen kerran RoPS on kärsinyt tappion 20. toukokuuta, kun IFK Mariehamn voitti niukasti 1-0. Tällä hetkellä sinipaidat ovat pelanneet seitsemän peräkkäistä ottelua ilman tappiota. Näistä otteluista peräti viisi on päättynyt voittoon ja kaksi tasalukemiin.

RoPSin hyviä otteita voi selittää laadukkaalla pelaajamateriaalilla. Joukkueen ykkösmaalivahdiksi hankittu Tomer Chencinski loukkaantui jo heti ensimmäisessä ottelussa. Ville Iiskola kävi pelaamassa neljä ottelua hätäapuna, mutta sen jälkeen joukkue löysi todellisen liimanäpin, Ricardo Friedrichin, joka on päästänyt vain kuusi maalia 11 pelaamassaan ottelussa. Viime viikolla pelatussa vierasottelussa Jaroa vastaan Friedrich jouduttiin kuitenkin vaihtamaan pois kentältä ensimmäisen puoliajan jälkeen loukkaantumisen takia. Vielä on epäselvää pystyykö veräjänvartija pelaamaan Kotkassa.

Pelkästään maalivahtien torjuntojen varassa ei RoPS ole, sillä joukkueen puolustus nojaa vahvaan topparipariin Faith Friday Obilor-Abdou Jammeh, jotka ovat löytäneet hyvän työnjaon puolustusvelvoitteissa. Ei pidä unohtaa vahvaa keskikenttää, josta löytyy työmyyriä, jotka pelaavat sydämellä joukkueelleen. Keskikentän oikealta laidalta löytyy Janne Saksela, jonka keskityksestä on syntynyt useita maaleja ja vasemmalta kaistalta Juha Pirinen, joka on viimeistellyt neljä täysosumaa.

RoPS on viimeistellyt kakkiaan 22 maalia, joista 10 on syntynyt Aleksander Kokon toimesta. Kokko ja liigan toiseksi paras viimeisteilijä VPS:n Juho Mäkelä olivat ennen kautta KTP:n harkinnassa, mutta sopimusta ei kuitenkaan kummankaan kuuman maalintekijän kanssa syntynyt. Kun KTP on viimeistellyt tällä kaudella vain 12 maalia, voisi kuvitella että jommalle kummalle hyökkääjälle olisi löytynyt käyttöä.

KTP pääsee otteluun kuitenkin hyvässä vireessä, sillä joukkue on pelannut kaksi edellistä otteluaan ilman tappioita ja sairaslista on tyhjentynyt mukavasti. Samuli Kaivonurmen takaisintuloa tositoimiin odotetaan, mutta hänen paluunsa ajankohta on vielä hämärän peitossa. Testissä käväissyt espanjalaiskärki Daniel del Rio Postigo ei vakuuttanut osaamisellaan, eikä ole enää Kotkassa.

KTP-RoPS maanantaina 6.7. kello 18.30 Arto Tolsa -areenalle.