sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Raportti: KTP:n kausi jatkuu liigakarsinnoissa

KTP:n liigakausi päättyi tappioon, kun Ilves katkaisi neljän ottelun tappioputkensa ja nappasi 2-1-voiton. Ilveksen molemmat maalit viimeisteli Mika Lahtinen ja KTP:n osuma kirjattiin Babatunde Wusulle. KTP:n kausi jatkuu ensi keskiviikkona alkavissa kaksiosaisissa karsinnoissa.

KTP tuli hyvällä ilmeellä otteluun. Jo neljännellä minuutilla Samuli Kaivonurmi oli lähellä maalintekoa, kun hän pääsi puskemaan suoraan keskityksestä, mutta Ilves-vahti Mika Hilander nappasi pallon alakulmasta. Tämän jälkeenkin KTP:llä oli pari hyvää maalipaikkaa avauspuoliajan puitteissa. KTP sai vapaapotkun rangaistusalueen rajan tuntumasta, mutta Hilander torjui Niko Ikävalkon yrityksen kulmapotkuksi. Kulmapotkusta Kaivonurmi pääsi puskemaan, mutta maaliviivaa lähemmäksi ei pallo mennyt.

KTP:n avauspuoliajan paremmuudesta antaa osviittaa myös laukaustilasto, joka kirjattiin kotkalaisten nimiin 9-4, ja maalia kohti 6-2. Mitä vanhemmaksi puoliaika kuitenkin eteni, sitä paremmin tamperelaiset pääsivät kuitenkin otteluun mukaan. KTP ei saanut enää lyhytsyöttöpeliään toimimaan samalla tavalla. Kotkalaisjoukkue syyllistyi liialliseen suoraviivaisuuteen, joka näkyi syöttöjen epätarkkuutena. Ilves pääsi hyökkäämään vaarallisesti, mutta todellisiin maalipaikkoihin ei joukkuetta päästetty.

Toisen puoliajan alussa KTP rakensi hienon hyökkäyksen, jossa Eetu Muinonen pelasi oikeaan laitaan Ville Oksaselle, jonka keskityksestä Felipe Aspegren laukoi pahaksi onnekseen ylärimaan.
KTP:n hyvä ote kuitenkin valui käsistä, kun Ilves siirtyi 1-0-johtoon ensimmäisestä todellisesta maalipaikastaan. Lahtinen sijoitti Antti Ojanperän lähettämän keskityspallon jalalla maaliin ottelun 52. minuutilla. Maalin syntyä edesauttoi kotkalaispuolustuksen heikko pelaaminen.

KTP teki jo 60. minuutilla kaksi pelaajavaihtoa, kun Wusu ja Giorgi Ositashvili päästettiin kentälle Kaivonurmen ja Shane McFaulin tilalle. Kolmannen vaihtonsa KTP teki jo seitsemän minuuttia myöhemmin, kun kentälle tuli Tamas Gruborovics Juuso Salosen tilalle. Vaihdotkaan eivät piristäneet riittävästi peliä, vaan Ilves pystyi hyökkäämään vaarallisesti kohti kotkalaismaalia.

Ilman paineita pelannut Ilves siirtyi 2-0-johtoon rangaistuspotkusta, kun Jordi Van Gelderen peitti laukauksen kädellään. Lahtinen sijoitti pallon varmasti oikeaan alakulmaan tehden ottelussa toisen maalinsa. KTP haki kavennusta ja paras tilaisuus oli jälleen Ikävalkolla vapaapotkusta varttitunti ennen täyttä aikaa. Tällä kertaa hänen laukauksensa suuntautui kuitenkin yli maalin.

KTP sai 85. minuutilla 2-1-kavennuksen aikaan, kun Oksasen keskityksen Gruborovics jatkoi Wusulle, joka liukui pallon tyhjään maaliin. Kavennusosuma jäi kuitenkin laihaksi lohduksi. Vaikka samaan aikaan IFK Mariehamn voittikin VPS:n, olisi KTP:n pitänyt voittaa oma ottelu karsintojen välttämiseksi.

KTP:n liigakauden päättänyttä ottelua seurasi paikan päällä KTP:n kuluvan kauden ennätysyleisö, sillä paikan päällä kamppailua seurasi 3785 silmäparia. Karsinnat alkavat jo ensi keskiviikkona PK-35 Vantaan vieraana ja lauantaina pelataan Kotkassa.