sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Raportti: KTP kaivoi haalarit esiin ja nappasi elintärkeän voiton

KTP:n sisukkuus palkittiin kolmella pisteellä, kun HIFK kaatui kotikentällä Ilari Äijälän maalilla
1-0. Vaikka HIFK hallitsi ottelun viimeistä varttituntia, pystyi kotkalaisjoukkue säilyttämään johtoasemansa loppuun saakka.

Ensimmäisellä puoliajalla KTP:n parhaat maalipaikat syntyivät vapaapotkuista. Niko Ikävalko pääsi yrittämään kahdesti maalintekoa suoraan erikoistilanteista, mutta molemmilla kerroilla pallo leijaili vain hieman ohi maalikehikon. Vaikka HIFK piti määrällisesti hieman enemmän palloa, pystyi KTP puolustamaan helsinkiläiset lähes kokonaan pois vaarallisilta maalipaikoilta. Ainoa varteenotettava maalipaikka tuli Joni Korhoselle, joka puski muutamasta metristä, mutta vaikeasta asennosta johtuen nikkaus painui ohi maalin.

Ensimmäisen 45-minuuttisen aikana KTP:n suorien hyökkäysten rakentelut kilpistyivät peräti seitsemän kertaa paitsioon. Ensimmäistä kertaa loukkaantumisensa jälkeen avauskokoonpanoon noussut Samuli Kaivonurmi pelattiin jo läpi, mutta avustavan erotuomarin liputus vesitti hyvin rakennetun hyökkäyksen.

Toisella puoliajalla KTP sai mukavaan aikaan johtomaalinsa. Eetu Muinonen keskitti oikealta laidalta ja Kaivonurmi puski kohti maalia. Hieman yllättäen väliin ryntäsi Äijälä, joka liukui pallon maaliin. Todennäköisesti ilman Äijälän liukua olisi HIFK-vahti Mika Johansson torjunut Kaivonurmen puskun.

Maali jäi ottelun ainoaksi, vaikka HIFK hallitsi kenttätapahtumia entistä selvemmin viimeisen 15 minuutin ajan. Pekka Sihvolalla oli tilaisuus tasoittaa ottelu, mutta hänen laukauksensa viuhui rahtusen yli KTP:n maalin. Myös vaihdosta kentälle kirmanneelle Ville Salmikivelle kirjattiin laukauksia, mutta aivan huippuvaarallisilta tonteilta ei hän päässyt yrittämään.

HIFK uhitteli myös lukuisilla kulmapotkuillaan, mutta kollektiivisesti ja uhrautuvasti pelannut kotkalaisnippu onnistui pitämään maalinsa koskemattomana. Kun erotuomari Mattias Gestraniuksen pilli soi ottelun päättämisen merkiksi, sai Arto Tolsa -areenalle saapunut 2682-päinen yleisö aihetta riemuun. KTP nousi voitollaan 10:nneksi 31 pisteellään jättäen Jaron jumboksi 28 pisteellä ja VPS:n karsijan paikalle 29 pisteellä. On kuitenkin huomioitava, että pohjanmaalaiskaksikko on pelannut KTP:tä yhden ottelun vähemmän.

Veikkausliiga vetäytyy huomisen IFK Mariehamn-RoPS-ottelun jälkeen viikon mittaiselle maaottelutauolle. VPS ja Jaro pelaavat rästiottelunsa torstaina 15.10. Säilymisen kannalta ratkaiseva ottelu pelataan KTP:n kannalta sunnuntaina 18.10, kun joukkue matkaa VPS:n vieraaksi.