keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Raportti: Karsintojen avaus päättyi maalittomaan

KTP ja PK-35 Vantaa tahkosivat 90 minuuttia ilman maaleja. Isännät oli liikkeellä aktiivisemmalla otteella, mutta hyvistäkään paikoista ei kumpikaan joukkue onnistunut viimeistely-yrityksissään. Lähimmäksi kotkalaisista maalintekoa pääsi Samuli Kaivonurmi, jolla oli kaksi laadukasta paikkaa ottelun aikana. Vantaalaisten vaarallisin oli Pablo Counago.

KTP oli terävä jo heti ensimmäisen puoliajan alkuminuuteilla. Neljännellä minuutilla Kaivonurmi puski viidestä metristä Valeri Minkesen vapaapotkuun, mutta pusku suuntautui selvästi ohi maalin. Tämä oli kuitenkin kotkalaisten paras maalipaikka avauspuoliajan aikana.

Mitä vanhemmaksi puoliaika kului, sitä paremmin kotijoukkue pääsi peliin mukaan. 20. minuutilla Counagon esityöstä Masar Ömer laukoi terävästi, mutta ohi maalin. Kertaalleen Ömer sai pallon maaliinkin, mutta tilannetta edelsi hänen käsivirheensä, eikä erotuomari Mikko Mörö nähnyt aiheelliseksi hyväksyä maalia.

Puolen tunnin kohdalla PK-35:n avausmaali oli enemmän kuin lähellä Lucas Lopez Garcialle tarjottiin lähes tuhannen taalan paikka, mutta espanjalaislaituri ei saanut kunnon osumaa palloon ja KTP:n veräjänvartija Craig Hill selvitti tilanteen.

Viitisen minuuttia ennen ensimmäisen 45-minuuttisen päätöstä avauskokoonpanoon noussut Aleksi Tarvonen oli onnistua maalinteossa, mutta pienestä kulmasta lähteneen yllättävän vedon onnistui PK-35:n maalivahti Miikka Häkkinen torjumaan.

Jos avauspuoliaika oli kokonaisuudessaan tasainen, oli PK-35 selvästi hallitsevampi osapuoli toisella puoliajan aikana. Suurinta päänvaivaa KTP-puolustukselle tarjosi espanjalaishyökkääjä Counago, joka pääsi yrittämään kolmekin kertaa lyhyen ajan sisällä. PK-35:n paras paikka pelattiin kuitenkin Lopez Garcialle, mutta liukas kenttä teki tepposet, eikä mies osunut palloon lainkaan.

Vaikka PK-35 oli laukausmäärissä selvästi aktiivisempi, oli KTP:llä yksi hyvä tilaisuus maalintekoon tunnin pelaamisen jälkeen. Tamas Gruborovics haastoi vahvasti rangaistusalueen sisälle, pelasi takaviistoon Kaivonurmelle, joka tinttasi vastapalloon, mutta veto pysähtyi PK-35:n puolustaja Kosta Maneviin.

Viimeisen puolen tunnin aikana kirjattiin KTP:lle vain yksi laukaus, kun Gruborovics kokeili, mutta tarkkuus jätti toivomisen varaa. PK-35 myllytti hyökkäyksiä kohti kotkalaismaalia, mutta aivan vaarallisiin maalipaikkoihin ei joukkue päässyt. Vantaalaisjoukkueen paremmuudesta ja aktiivisuudesta kertoo kuitenkin kulmapotkutilasto, joka kirjattiin isäntien eduksi peräti 5-0.

Ottelu pelattiin hyisessä säässä ja liukkaalla kentällä, joka teettikin monelle pelaajalle yllättävän suuria vaikeuksia pystyssä pysymisen kanssa. Jos KTP:n otteita leimasi flegmaattisuus viime sunnuntaisessa Ilves-ottelussa, voidaan tänään jakaa kiitosta koko joukkueelle hyvästä taisteluilmeestä. Lauantaiseen mennessä joukkueen on kuitenkin löydettävä keinoja hyökkäyspelin umpisolmujen avaamiseen.