maanantai 18. toukokuuta 2015

Raportti: KTP:llä onnistui kaikki, paitsi maalinteko

KTP pelasi kauden parhaimman esityksensä liigakärkiin lukeutuvaa Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan. Ottelu sujui yllättävästi kotkalaisjoukkueen komennossa, mutta KTP:n hyvistä tilaisuuksista huolimatta ei ottelussa maaleja nähty.

Kotkalaisten suurin tuhlaajapoika oli Tamas Gruborovics, jolle maalintekoyrityksiä kertyi puolen tusinaa. Ensimmäinen maali oli lähellä syntyä jo yhdeksännellä minuutilla, mutta Gruborovics puski 200 liigaottelun merkkipaaluun yltäneen Ilari Äijälän lähettämästä vapaapotkusta vain hitusen ohi maalin.

SJK:lla ei ottelussa liiaksi maalipaikkoja ollut. Pohjanmaalaisten vaarallinenrypistys syntyi 13. minuutilla, kun Bahrudin Atajic karkasi KTP:n puolustuslinjasta, mutta Jere Pyhärannan oikea-aikainen vastaantulo ja torjunta estivät maalin syntymisen.

Minuttia ennen ensimmäisen puoliskon täyttymistä KTP oli tehdä maalin kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta SJK-vahti Mikhel Aksalu onnistui torjumaan Nosh A Lodyn lähilaukauksen.

Toisella puoliajalla KTP otti vielä selkeämmän hallinnan, mutta kerta toisensa jälkeen maalitilanteet vesittyivät joko Aksalun torjuntoihin tai heikkoon viimeistelytarkkuuteen. KTP:n paras jakso ajoittui välille 66-76 minuuttia, jonka aikana kotkalaisille tuomittiin kolme erikoistilannevapaapotkua sekä kolme kulmapotkua. Näistä ja sekä muutamasta rakennetusta hyökkäyksestä KTP pääsi yrittämään kuparisen rikkomista maukkaistakin paikoista.

KTP:n pelillisestä hallinasta kertoo paljon se, että SJK:lle tilastoitiin toisella puoliajalla vain yksi laukaus ja senkin Richard Dorman laukoi omalta kenttäpuoliskolta yrittäessään epätoivoista nostoa KTP-vahti Pyhärannan yli.

Kahden tappiollisen ottelun jälkeen tasapeli SJK:sta taatusti maistuu kotkalaisille, mutta sunnuntain ottelusta oli otettavissa enemmänkin. Ensi torstaina Arto Tolsa -areenalle saapuu HIFK. Tästä ottelusta kotkalaisten on otettava täydet sarjapisteet.