keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Kommentti: Miksi korjata sellaista, mikä ei ole rikki?

Kaikille kotkalaisen jalkapallon ystäville koitti kissanpäivät aika tarkkaan puolitoista vuotta sitten, kun kotkalaisseurat KTP ja FC KooTeePee pääsivät sopuun ja yhdistivät voimansa saman katon alle. Uuden seuran nimeksi tuli FC KTP.

Kannattajat hykertelivät sitä, että 13 vuoden piina oli viimein ohi. En kuitenkaan usko, että kyseinen ajanjakso pelkkää piinaa tarjosi. Aiemmin FC KooTeePee oli kotkalaisen jalkapallon lippulaiva, joka seilasi nopeasti maan pääsarjatasolle, kunnes kuuden liigavuoden jälkeen edessä oli putoaminen ykköseen.

Hieman putoamisen jälkeen KTP alkoi vahvistamaan organisaatiotaan ja ilmoitti haluistaan saada oma oikea kolmikirjaiminen edustusmiehistö haastamaan FC KooTeePeen, jonka toiminta näytti ulospäin pysähtyneeltä, joidenkin mielestä intohimottomalta.

Ajottain kovaa köydenvetoa harrastaneet kotkalaisseurat eivät kuitenkaan koskaan päässeet mittaamaan paremmuudesta samalla sarjatasolla, kunesn joulukuun alussa vuonna 2013 seurat ilmoittivat laittavansa hynttyyt yhteen.

Ensimmäinen fanien mieltä kirvoittanut asia oli se, että uusi organisaatio halusi pitää kiinni
FC-etuliitteestään. Kolmikirjaiminen KTP on kuitenkin se, mikä on monien kotkalaisten mielestä se ainoa ja oikea. Saman hengenvetoon on sanottava, että löytyypä kaupungista niitäkin, joille kirjainyhdistelmä aiheuttaa ihottumaa.

Laineet olivat hädin tuskin ennättäneet lakata liplattamasta, kun uusi tunteita kuohuttava episodi näki nyt päivänvalon. Faneille tärkeää KTP:n logoa on sorvattu ja muutettu virtaviimaisemmaksi. Sosiaalisessa mediassa uusi laihempi logo on otettu vastaan ristiriitaisin miettein.

Logoa pidetään urheilupiireissä liki pyhänä asiana. Vaikka uudistetussa vaakunassa onkin vanhasta tuttuja piirteitä, ei sen uudistaminen 2010-luvulle olisi ollut tarpeen. KTP ja Nitro ID ovat tehneet brändäyksen suhteen yhteistyötä, mutta kuten niin monessa muussakin pätevä ja aiheellinen kysymys kuuluu: miksi korjata sellaista, mikä ei ole rikki?

Kimmo Muttilainen