sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Raportti: Oma maali ratkaisi voiton KuPS:lle

KTP taipui Anjalankosken jalkapallostadionilla pelatussa kotiavauksessaan Kuopion Palloseuralle maalein 0-1. Ottelun ainoa maali syntyi vajaan tunnin kohdalla, kun KTP:n Tamas Gruborovics puski pahaksi onnekseen pallon omaan maaliin. Hyvästä taistelusta huolimatta kotkalaisjoukkue ei onnistunut maalinteossa.

KuPS hallitsi lievästi enemmän palloa avauspuoliajan aikana, mutta vaarallisia maalipaikkoja ei liiaksi nähty. KuPS laukoi isäntiä aktiivisemmin, mutta sai luoduksi vain yhden vaarallisen maalipaikan, kun taas KTP sai kaksikin potentiaalista paikkaa laittaa pallo pussiin.

Jo toisella minuutilla Samuli Kaivonurmi oli puskea pallon maaliin, mutta kuopiolaisten veräjänvartija Tomi Maanoja torjui varmasti. KTP:n toinen paikka syntyi kulmapotkusta, kun vapaaksi jätetty Nosh A Lody puski suoraan Ilari Äijälän tarjoilusta, mutta tarkkuus jätti toivomisen varaa.

KuPS sai valtaosan laukauksistaan avauspuoliajan viimeisellä varttitunnilla. Paras paikka syntyi reilun puolen tunnin jälkeen, kun Petteri Pennanen laukoi 16 metristä, mutta Jere Pyhäranta torjui Kotkan maalissa erinomaisesti. Pennanen kokeili puoliajan aikana kaikkiaan kolme kertaa kaukolaukaustaan, mutta laihoin tuloksin. Kertaalleen kuopiolaiset saivat pallon maaliinkin, mutta kulmapotkun jälkitilanteesta maalin syntymisen esti paitsioliputus.

Toisella puoliajalle siirryttäessä KTP otti hallinnan itselleen. Ottelun ainoa maali syntyi kuitenkin KuPS:lle pelin 58. minuutilla, kun KTP:n Gruborovics puski Petteri Pennasen vapaapotkun omaan maaliin. KTP sisuuntui takaiskumaalista, mutta parista hyvästä tasoituspaikasta huolimatta lisäosumia ei syntynyt. Parhaat paikat toisella puoliskolla olivat Josh Mulvanyllä ja Juho Lehtosella. Katsomossa nostatti tunteita tilanne 62. minuutilla, kun kuopiolaisten puolustaja Babacar Diallo näytti kaataneen Lehtosen, mutta tilanteesta ei kuitenkaan tuomittu rangaistuspotkua.

Kahden kierroksen jälkeen KTP:n pistesaldo on yksi piste avauskierroksen tasapelistä Lahtea vastaan. KTP:n kausi jatkuu jo ensi torstaina vierasottelulla toista sarjanousijaa eli Tampereen Ilvestä vastaan.